top of page

שיטות לשימור השריר כמיתר תוך שאיפה לשמור על רקמת השריר מתוחה, מכווצת ואלסטית

 

הכותבת היא: ויקי דסה  - מפתחת שיטת הריסטרט

 

אקרויוגה  - ע”פי הכשרתו של גיא ברום, הינה שיטה המשלבת את חוכמת היוגה יחד עם הדינמיות של האקרובטיקה והרגישות של העיסוי התאילנדי. באימון זה, המתורגל תמיד בקבוצה, עובדים לא רק על אלמנטים של כוח, גישות ורגישות אלא גם על יכולות מחיי היומיום כמו אימון, תקשורת, ערנות ושיתוף פעולה. השיטה נוצרה לפני 9 שנים בארצות הברית ומאז היא כובשת את כל העולם. שילוב של אלמנטים מעולם היוגה מצריך מהמתאמנים ריכוז הקשבה ונשימות נכונות. המגמה היא לעבוד על חיזוק שרירי הידיים והרגליים תוך כדי שמירה על השרירים העמוקים . העבודה עם פלג גוף עליון ושיווי משקל מחזק את חגורת הכתפיים. כמו כן את שרירי הליבה גם כאשר משתמשים בכל שרירי הגוף הנטייה היא להפיק מינימום מאמץ ומקסימום עבודה משרירים עמוקים. (השרירים אשר קרובים לשלד).

 

 

פילאטיס שיקומי -  (הכשרה “בשמיים וארץ”: איילת נוימן זיו )  היא שיטת אימון גופני מוכרת אשר התגבשה בתחילת המאה הקודמת על ידי ג'וזף פילאטיס. כבר מראשיתה שימשה שיטת אימון זו לשיקום פציעות, אך עם התפתחות והתפשטות השיטה, יותר ויותר אנשים בריאים החלו להשתמש בה כשיטת אימון לכל דבר והקשר המקורי בינה ובין שיקום התרופף. כיום קיימת מגמה להשתמש בעקרונות פילאטיס בשילוב עם עקרונות שיקומיים  המגיעים מדיסציפלינות שונות כפיזיותרפיה, מחקרים חדשים ומתחום הרפואה הסינית והמשלימה כדי ליצור שיטת טיפול חדשה-ישנה החוזרת לשורשיה השיקומיים.שיטת הפילאטיס משלבת גוף נשמה ומודעות. פעילות השרירים העמוקים וחיזוקם תוך כדי נטרול פלג גוף עליון ופלג גוף תחתון המגמה היא לנצל את מבנה השלד תוך כדי בידוד שרירים ואיברים. התרגילים מחולקים כך שניתן לעבוד על שרירי הבטן מבלי להפעיל שרירי פלג גוף תחתון ועליון. ההבנה של פעילות השרירים ומטרת התרגיל מחדדת את המחשבה וגורמת לשרירי הליבה להתחזק ולשמור על האיברים הפנימיים שלנו. פילאטיס שיקומי משקם את האיבר הפגוע ומונע פציעות בשאר האברים תוך כדי שמירה על חוזק הגוף. לאחר שלב הפיזיותרפיה רצוי לבצע פעילות גופנית אשר מחזקת את שרירי השלד ושרירי יציבה כמו כן ניתן לנטרל את האיבר הפגוע בכדי להמשיך לעבוד על חיזוק השרירים. עד אשר יהיה ניתן להפעיל את האיבר הפגוע.

 

 

אימון פונקציונלי ומתיחות  - בהכשרת: רועי אברהם וניסים זוארץ:  אימון הבנוי בתרגילים פונקציונאליים יום יומיים עם אביזרים נגישים אשר מתאימים לכל שכבות הגיל כוללים בסיומו מתיחות וגמישות  תוך כדי ניצול טווחי תנועה מלאים ושימוש במשקל הגוף להתנגדות או כמשקולת . סיכום חיזוק שרירי הליבה בשילוב השיטות האלו הציבו אותי במקום די גבוה של מודעות גופנית שלי ושל המתאמנים . יציבה נכונה מניעת פציעות גמישות ואקרובטיקה ובעיקר נשימה נכונה.   כאשר אני בונה שיעור אני משתמשת בידע ובשיטות הללו במטרה לנצל בכל תרגיל ותרגיל לחיזוק שרירי הליבה ושרירים מייצבים. לאחר עבודה על יסודות הגוף ושרירי הליבה העמוקים הקרובים לשלד חזקים ויציבים ניתן לחזק בקלות יותר את השרירים אשר גלויים .

 

בניית עצם אוסטאופורוזיס – הכשרה: סטודי סי:

 

גופנו בנוי מעצם ספוגית, רכה ובנויה ככוורת דבש, אשר בה נמצאים מוח העצם וכלי דם. עצם זו, המהווה כ-20% ממסת העצם בגופנו, עטופה בעצם קורטיקלית דחוסה, הבונה את העצמות הארוכות ומקנה לשלד את יציבותו. עצם זו מהווה כ-80% ממסת העצם בגופנו. העצם הספוגית בונה את גופי החוליות ואת פנים העצמות הארוכות. דלדול העצם, המתהווה בתקופת הבלות, פוגע בעיקר בעצם הספוגית. לפיכך, שברים אוסטאופורוטיים שכיחים בעיקר בעצמות הבנויות מעצם ספוגית, כגון גופי החוליות, צוואר הירך ושורש כף היד. פעילות גופנית עם זיקה לצפיפות העצם תעצור ותבנה מבנה עצמות דחוס יותר ותמנע דילול בהמשך חשוב לציין שעד גיל 20 נבנית כ-90% ממסת העצם הסופית שבגופנו, ועד גיל 35 מושלמת הבנייה. בגיל זה מושגת מסת העצם המרבית. פעילות דחיסת העצם שומרת לנו על טווח התנועה ועל חיזוק השרירים העמוקים כאשר אנחנו עומדים על רגל אחת יוצרת אנחנו יוצרים דחיסה בקרסול ובמפרק הירך ומחזקים את השרירים של רגל העמידה. שמירה על שרירי הקרסול מונעת נקעים מיותרים חיזוק שרירי האגן בתוספת לשמירת מאגר הסידן תמנע שברי אגן כמו כן חיזוק חגורת הכתפיים בדחיסה כף אל כף מחזקת את שרירי הצוואר ושרירי החזה ולרוב מייצבת לנו את הגוף וגורמת לפתיחת בית החזה וליציבה נכונה. רוב האוכלוסייה כפופה בשל ישיבה לקויה עבודה מול מחשב דיבור בטלפון עם הטיה של אוזן לכיוון כתף כמו כן בישול עם כתפיים נפולות פנימה. שימור השרירים בכתפיים ובאזור הבטן מכריחים אותנו להתיישר ולשבת זקוף להיות מודעים ליציבה. אנשים הסובלים מעקשת או עקמת צריכים להתאים את סוגי התרגילים כך שהם יחזקו את השריר הנגדי לתופעה. וכך לנסות לשנות את העיוות לרוב ניתן למדוד את השיפור.

bottom of page